Zacaria

Compania Zacaria, parte a grupului internațional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta în urmă cu mai bine de 100 de ani, oferă spații industriale la cheie din 2009.

Zacaria, cu sediul principal în Sibiu, deține și administrează 3 parcuri industriale în Alba-Iulia și Sibiu, dar continuă să își dezvolte proiectele industriale prin achiziționarea de hale și terenuri în diferite orașe din țară.

Zacaria oferă spații complet amenajate, standard sau built-to-suit, indiferent de complexitatea și dimensiunile proiectului. Acestea sunt personalizate după cerințele și nevoile clienților și sunt disponibile pentru activități variate, de la logistică, R&D, cross-docking până la producție.

În ultimii ani, compania și-a concentrat atenția pe proiecte industriale custom-built, ce oferă soluții personalizate nevoilor fiecărui client, locații strategice și facilități superioare. Acest concept este potrivit companiilor aflate în plină expansiune sau care vor să pătrundă pe piața din România și au nevoie de un spațiu adaptat strategiilor și obiectivelor proprii dar vor, în același timp, să își mențină flexibilitatea financiară, prin contracte de închiriere pe termen mediu sau lung.

Cu o abordare personală și o expertiză de neegalat în dezvoltarea și managementul proprietăților imobiliare industriale, Zacaria construiește proiecte cu un impact de lungă durată asupra mediului de afaceri.

Istoricul companiei

Existand pe piata din Romania incepand cu anul 2005, Zacaria s-a remarcat drept un investitor constant si un manager competent de spatii industriale pe teritoriul Romaniei.    

2021

REORGANIZAREA PORTOFOLIULUI SI NOI INVESTITII

Zacaria isi reorganizeaza portofoliul industrial si vinde 4 dintre parcurile sale din Sibiu, Craiova, Arad si Oradea. Infuzia de capital permite dezvoltatorului sa demareze noi proiecte industriale în Sibiu si Pitesti si sa dezvolte noi linii de business.

2020

PROIECTUL DIN CRAIOVA SE DOVEDESTE UN SUCCES

In ciuda pandemiei Covid-19, Zacaria reuseste sa inchirieze in totalitate parcul industrial din Craiova, iar Network din Sibiu depaseste si el pragul de ocupare de 90%. In acelasi timp, isi consolideaza pozitia pe segmentul comercial, prin semnarea cu doi jucători importanti din sectorul home & deco, Naturlich and Jysk, pentru parcul de retail Imperial din Sibiu. Tot in 2020, , Zacaria vinde 2 dintre cele mai vechi parcuri din Sibiu catre o companie locala.

2019

PORTOFOLIUL DE CLIENTI SE EXTINDE

Anul este marcat de unul din cele mai mari contracte din istoria companiei, cu peste 15.000 mp predati in Southern Industrial Park, catre un nou client Zacaria.
Alti 10.000 mp sunt inchiriati in Vantage, Alba Iulia, de asemenea catre un nou client.
In Network Industrial Park continua extinderea clientilor deja existenti in portofoliul companiei, parcul ajungand la finele anului sa fie ocupat in proportie de 80%.

2018

ZACARIA LIVREAZA PRIMELE SPATII DIN NOILE PARCURI

Compania livreaza peste 14.000 mp spatiu industrial Clasa A in Network Industrial Park din Sibiu.
In acelasi timp, Southern Industrial Park din Craiova este o atractie pentru companii, la finele anului 2018 fiind inchiriati 22.000 mp de spatii industriale.
2018 este anul in care se finalizeaza si extinderea parcului din Oradea, Western, cei 6.300 mp fiind livrati catre un investitor strain.

2017

LUCRARILE LA NOILE PROIECTE SUNT IN CURS

Lucrarile la cele mai noi parcuri din portofoliul Zacaria se desfasoara conform planului. Astfel, primii 10.000 mp de spatii industriale din Southern vor fi finalizati pana la finele anului, in timp ce la Network, prima hala de 10.000 mp va fi predata in 2018 unui client strategic.

In Western Industrial Park din Oradea, au inceput lucrari de extindere pentru o noua hala de 6300 mp, care va fi livrata unui investitor strain.

2016

COMPANIA CONTINUA INVESTITIILE IN SIBIU

Zacaria continua investitiile in Sibiu si achizitioneaza 46.200 de m² de teren, unde va fi Network Industrial Park.

Hermann Logistics intra sub umbrela grupului Zacaria, adica 18.000 de m² in Cisnadie, Sibiu.

Imperial Industrial Park devine proprietate Zacaria si intra in reabilitare pentru a putea oferi spatii de inchiriat pe o suprafata 21.000 de m².

2015

ZACARIA SE EXTINDE

Compania se extinde si in Arad si achizitioneaza 10.000 de m² de spatii logistice pe care ii inchiriaza companiei canadiene, Panduit.

O noua investitie, Vantage Industrial Park, intra in grupul de firme Zacaria. Astfel, totalul spatiilor industriale creste cu 27.000 de m², de aceasta data in Alba Iulia.

Zacaria se orienteaza catre zona de sud-vest a tarii si achizitioneaza 33.000 de m² de spatii industriale in Craiova, luand nastere Southern Industrial Park.

2014

PARCUL INDUSTRIAL ZACARIA DIN SIBIU SE EXTINDE

Parcul industrial Zacaria din Sibiu se extinde cu inca 12.000 de m² prin intermediul Central Industrial Park.

2013

COMPANIA ISI EXTINDE ACTIVITATEA IN ZONA DE VEST

Compania isi extinde activitatea in zona de vest a Romaniei si achizitioneaza 17.000 de m² de spatii industriale in Oradea, care vor deveni Western Industrial Park.

2011

INCA 10.000 DE M² DE SPATII INDUSTRIALE

Inca 10.000 de m² de spatii industriale si birouri intra in portofoliul companiei, in zona de Est a Sibiului, devenind United Industrial Park.

2009

COMPANIA INCEPE INVESTITIILE INDUSTRIALE

Compania incepe investitiile industriale si achizitioneaza o hala de 20.000 de m² in Sibiu. Aceasta va deveni, dupa lucrari extinse de reabilitare, General Industrial Park.

2005

ZACARIA ISI INCEPE ACTIVITATEA

Zacaria isi incepe activitatea in Romania, ca parte a grupului multinational Alf Mizzi & Sons

Statistici

75.000 mp - spatii industriale construite
125.000 mp - teren pentru dezvoltare
65 - clienti existenti
1000+ - angajati ai chiriasilor
80% - rata de ocupare